11 manieren om je iPhone of iPad jouw beste bouwgereedschap te maken

23/05/2019 - Eveline Van Landeghem

Tablets en smartphones worden steeds belangrijker in de bouwsector. (En, laten we eerlijk zijn, in elk ander deel van het leven!).

 

De reden waarom is gemakkelijk te begrijpen. We werken in een dynamische industrie! Als je tussen kantoor en verschillende bouwplaatsen moet reizen, met veel verschillende belanghebbenden moet samenwerken en op basis van plannen, schetsen en foto's dingen moet laten zien, uitleggen of bespreken, dan is een handige draagbare tablet of smartphone als een geschenk van God.

 

ArchiSnapper is nu ongeveer vijf jaar actief en we hebben gemerkt dat er maar weinig bouwprofessionals gebruik maken van een krachtig apparaat als een tablet. In feite krijgen de meesten niet eens 20% van de waarde die een tablet hen kan bieden!

 

Een voorbeeld: Tijdens elke demo die we doen, demonstreren we de voice-to-text functionaliteit. En elke keer dat we dat doen, horen we een hoorbare wow uit het publiek. Mensen zijn steeds weer verbaasd hoe goed dit werkt en hoe gemakkelijk het te gebruiken is. (Onbekend met voice-to-text? Geen zorgen, we zullen het hieronder over deze functionaliteit hebben!)

 

Een smartphone of tablet is echt een productiviteitskrachtcentrale voor bouwprofessionals. Maar we zijn allemaal zo druk bezig met projecten dat we soms vergeten om tijd te investeren in slimmer werken door eenvoudige trucs te implementeren. De tijd die we wel investeren in die lifehacks bespaart ons op lange termijn echter meer tijd - dus het is zeker de moeite waard!

 

Daarom heb ik besloten om deze gids te schrijven, waarin ik enkele van de meest interessante tips zal geven voor aannemers, ingenieurs en architecten om het meeste uit hun iPad of iPhone te halen.

 

Als je nog niet volledig gemotiveerd bent om door te gaan met lezen, onthoud dan één ding: tijd is jouw meest waardevolle bezit. In tegenstelling tot materiële zaken, kan je geen tijd verliezen en het niet terugkrijgen. Je kan geen tijd doorbrengen en er meer van verdienen. Je kan het niet kopen, huren of lenen. Gebruik het verstandig en je zal genieten van een groot aantal voordelen; verkwist het, en het is voor altijd weg.

 

Als je erover nadenkt is het eigenlijk grappig. We zijn geobsedeerd door ons geld: we volgen het op onze bankrekeningen, denken en lezen hoe we er meer van kunnen verdienen en leren hoe we het kunnen investeren. En toch denken we meestal heel weinig na over onze tijd. We laten het routinematig door mensen van ons stelen - ook al is het ons meest waardevolle bezit.

 

Zoals Warren Buffet al zei: "Ik kan in principe alles kopen wat ik wil, maar ik kan geen tijd kopen. Er is geen enkele manier waarop ik meer tijd kan kopen".

 

Het optimaliseren van jouw dagelijkse werkstromen om tijd te besparen is de sleutel tot succes, groei en een minder stressvol leven.

 

Ik weet uit eigen ervaring dat de 11 tips hieronder jou gemakkelijk een uur per dag kunnen besparen. Maar je moet wel de tijd nemen om die trucs te leren en te implementeren en ze consequent toe te passen!

 

11 manieren om van jouw iPhone of iPad jouw beste bouwgereedschap te maken

 

1. Gebruik voice-to-text.

2. Maak Siri jouw beste vriend.

3. Overweeg deze vier accessoires.

4. Zet een mobiele of persoonlijke hotspot op.

5. Gebruik de juiste apps.

6. Gebruik de Apple Pencil.

7. Splits het scherm op.

8. Haal het meeste uit de hoogwaardige Apple camera.

9. Documenten scannen, bewerken en ondertekenen.

10. Gebruik Waze of Google Maps.

11. Last but not least: maak een back-up van jouw iPad!

 

Daar gaan we dan:

 

1. Gebruik voice-to-text.

 

Als je in de bouw werkt, kan je je vast het volgende scenario voorstellen:

 

Je bent ter plaatse. Je handen zijn vies of het is koud en je draagt handschoenen. Je hebt net een foto van een probleem genomen en het is dringend, dus je wil het onmiddellijk naar de betrokken personen sturen. Maar zeg.... met die vuile vingers op de iPad typen of altijd eerst die handschoenen uittrekken.... Er is geen andere manier om het te verwoorden. Het is gewoon vervelend!

 

Dit is slechts één voorbeeld waar de voice-to-text optie nuttig zal zijn. Denk aan een punch list meeting waar je niet veel tijd hebt om tekst op te schrijven, of een andere situatie waar je snel wat aantekeningen wilt maken.

 

Voice-to-text lost het probleem eenvoudig op.

 

Kortom: jij spreekt, de iPad/iPhone schrijft. Zo gemakkelijk! Geen noodzaak om jouw (vuile) vingers te gebruiken. Geen behoefte om die mooie, warme handschoenen uit te doen. Je dicteert gewoon, en als je klaar bent, druk je op 'klaar'.

 

Dus hoe werkt het en hoe gebruik je het?

 

Wanneer je jouw toetsenbord opent, zie je een klein microfoonpictogram. Tik op die knop en je kan beginnen met spreken. (Als je het microfoonpictogram op het weergegeven toetsenbord niet kunt zien, moet je de dicteerfunctie in jouw instellingen inschakelen. Ga naar Algemeen -> Toetsenbord -> en activeer de optie Dicteerfunctie inschakelen.)

 

Uiteraard wil je dialect en stijl weglaten. Spreek gewoon duidelijk en nauwkeurig. Om een punt toe te voegen, zeg je gewoon 'punt'. Om een regel over te slaan, zeg 'nieuwe regel'. Hier kan je nog 60 andere dicteercommando's leren. Het is een beetje als het leren van een nieuwe taal - het vergt wat oefening, maar je zult het snel onder de knie krijgen!

 

Je kan dicteren in welke applicaties je ook wilt: e-mail, notities, veldverslag apps, agenda, berichtensystemen... overal. Het is zo veel sneller en aangenamer dan typen.

 

Als ik deze functie in gesprekken aanhaal, lijken mensen vaak tegenstrijdig. Ze gaan ervan uit dat het iets nieuws en moois is, maar dat in het dagelijks gebruik niet goed werkt. Maar het werkt wel. Het werkt eigenlijk heel goed!

 

Kan je je voorstellen dat er ook nu nog, in 2019, ondanks deze gemakkelijk beschikbare en nauwkeurige voice-to-text technologie, bedrijven zijn die nog steeds dictafoons (dictafoons!!!) gebruiken om stemdictaat op te nemen? Ze hebben niet alleen een extra apparaat nodig, maar ze moeten dan ook het administratieve personeel op kantoor betalen om de tekst daadwerkelijk uit te typen. Het klinkt bijna als een grapje! Over tijdsverlies en onderbenutting van technologie gesproken.

 

Ik ben ervan overtuigd dat over vijf jaar iedereen zal spreken in plaats van typen.

 

En ik moedig al onze gebruikers aan om deze voice-to-text functionaliteit te gebruiken bij het ter plaatse documenteren van waarnemingen met onze app.

 

2. Maak Siri jouw beste vriend.

 

Je moet niet alleen Siri leren kennen, de ingebouwde digitale assistent van jouw iPhone - maar misschien wil je haar zelfs tot jouw beste vriendin maken.

 

Dus wie is deze Siri precies?

 

Siri is de virtuele persoonlijke assistent van Apple, met een persoonlijkheid die rechtstreeks uit een Pixar-film komt.

 

Met Siri kan jouw iPad of iPhone je helpen om allerlei verbazingwekkende dingen te doen. En vergeet niet dat je tegen Siri praat, je schrijft haar niet!

 

Om toegang te krijgen tot deze persoonlijke assistent, houd je gewoon de Home knop ingedrukt of zeg je, "Hé, Siri!". Dan stel je jouw vraag of geef je het commando.

 

Hier zijn enkele voorbeelden die in het bijzonder nuttig zijn voor bouwprofessionals, zoals architecten, aannemers en ingenieurs, die vaak onderweg zijn:

 

 • Stuur sms'jes, bel mensen, of stuur e-mails .... allemaal op basis van jouw steminput. Dit is super handig tijdens het rijden of op een koude/regenachtige/stoffige bouwplaats.
 • Locatie of tijd gebaseerde herinneringen. Probeer het bijvoorbeeld: "Hé Siri, herinner me eraan dat ik mijn veldverslag moet verspreiden, de vuilnisbak moet weghalen en een cadeau voor de verjaardag van mijn moeder moet bestellen... als ik thuis ben.
 • Snelle berekeningen ter plaatse.
 • Start apps: "Hé Siri, start ArchiSnapper!".
 • Bekijk het weerbericht.
 • En dus nog veel meer.

 

Je kan Siri vragen om deze dingen vanuit jouw auto of op de bouwplaats te doen, allemaal zonder een enkel woord te typen.

 

Als je geïnteresseerd bent, hier is een gids rond het gebruik van Siri om waarde te halen. Of begin gewoon te spelen!

 

Siri kan je helpen multitasken en tijd  te besparen met efficiëntie. Wanneer je handenvrije functionaliteit nodig hebt, is Siri wat je zoekt!

 

Maar wees voorzichtig, want Siri is blijkbaar een scherpzinnige, grappige vrouw. (Met andere woorden, helemaal charmant.) Zorg ervoor dat je er niet verliefd op wordt! Het klinkt misschien gek, maar als je de film Her hebt gezien, waarin Scarlett Johansson de stem van Samantha speelt, dan weet je dat het eigenlijk best mogelijk is. ;)!

 

3. Overweeg deze vier accessoires.

 

Beschermhoesjes

 

Jij weet hoe het er ter plaatse aan toegaat. Het waait en er is overal stof. Iets later begint het misschien te regenen. En plotseling gebeurt het: je klimt op een ladder en je iPad valt op de grond.

 

Kan jouw iPad of iPhone deze omstandigheden overleven?

 

Wel, een naakte iPad/iPhone zou dat niet doen, maar met een harde koffer wel! De Griffin Survivor case is een van de meest robuuste en waterdichte hoesjes voor iPad en iPhone. Hij is zelfs getest tegen de omstandigheden door het Amerikaanse ministerie van Defensie en biedt geweldige bescherming tegen wind, regen en stof! Je kan veel reviews en zelfs drop/water tests online vinden die laten zien dat dit de beste zijn.

 

Als architect wil je een stevige iPad case die niet noodzakelijkerwijs water- en schokbestendig hoeft te zijn, dan is de Tech21 Impact Clear Case met Pencil houder van Apple een andere geweldige optie. Deze hoes biedt serieuze bescherming tegen stoten en krassen, omdat hij is gebouwd met een hoogwaardig impactmateriaal. Een ander prachtig kenmerk van deze hoes is de handige, ingebouwde houder voor de Apple Pencil, waar we het straks verder over zullen hebben! Het is vooral handig voor degenen die al met de Pencil werken en die al in paniek zijn geraakt wanneer ze die niet meer terugvonden. Je weet waar ik het over heb, toch?

 

Toetsenbordhoesje voor iPad

 

Als jij ter plaatse veel tekst moet opschrijven (bijvoorbeeld het maken van minutieuze verslagen op vergaderingen), dan is een toetsenbordhoes misschien iets voor jou! Zo hoef je niet steeds te schakelen tussen jouw telefoon/tablet (voor het maken van foto's of het werken met een app) en je laptop (voor het schrijven van lange teksten).

 

Logitech en Apple bieden beide goede toetsenbordhoesjes om van je iPad een productiever werkstation te maken. Naast een comfortabelere type-ervaring bieden ze ook een beetje bescherming.

 

Autolader

 

Je bent op weg naar een punchlist-doorloop met een belangrijke klant. Je rijdt mee wanneer je je plotseling realiseert dat jouw iPad of iPhone niet wordt opgeladen. Verdorie!

 

De kans is groot dat jouw telefoon of tablet jouw belangrijkste hulpmiddel is om plattegronden, tekeningen en andere documenten te controleren ... Maar je gebruikt jouw iPhone ook om eerdere veldrapporten en informatie over vergaderingen te raadplegen en om je verlanglijstje met notities te documenteren - dat je kunt doen door gewoon te dicteren, vergeet dit niet!

 

Teruggaan naar het overlopen van een checklijst met pen en papier alleen maar omdat jouw batterij leeg is, moet net zo onhandig en inefficiënt aanvoelen als op jouw paard aankomen op de vergadering in plaats van met jouw auto. Dus een zeer eenvoudig advies: zorg ervoor dat je een autolader hebt voor je telefoon of tablet. Je kan je het niet veroorloven om niet deftig jouw werfbezoek te doen, of om een belangrijke oproep te missen, of jouw echtgenoot te laten weten dat je te laat zal zijn voor het avondeten... vooral wanneer een autolader ter waarde van €30 zo iets gênant en ongemakkelijk kan voorkomen. De Belkin USB-C auto-oplader, bijvoorbeeld, kan jouw iPhone, iPad of MacBook snel en veilig opladen in de auto. Het levert tot 36W van de DC-poort van jouw auto naar jouw iOS- of Mac-apparaat.

 

Gemakkelijk, betaalbaar en het beste van alles: geen stress meer als je 's ochtends de deur uit stapt en je je realiseert dat jouw mobiele apparaat bijna zonder stroom zit. Het is een no brainer!

 

Meetaccessoires

 

Jouw iPad en iPhone worden geleverd met een eenvoudige meetapplicatie.

 

Maar als je exacte metingen nodig hebt, zoals voor het installeren van ramen, raden we je aan om een nauwkeuriger meetinstrument toe te voegen aan je bouwpakket.Er zijn een aantal uitstekende meetinstrumenten met bijbehorende apps die direct nauwkeurige metingen van oppervlakken leveren met behulp van een ingebouwde afstandslaser. Stanley, bijvoorbeeld, heeft een tool genaamd de Smart Measure Pro die kan worden aangesloten op jouw telefoon of tablet om de lens te bedekken en zo de metingen in real time te scannen. Het biedt nauwkeurige metingen van gebieden die zijn gefotografeerd in beelden die zijn genomen op mobiele apparaten.

 

De applicatie bespaart jou zoveel tijd omdat het live, real-time metingen uitvoert! Bovendien geeft het direct de juiste afmetingen en nauwkeurige schattingen van de hoeveelheid materiaal die nodig is om een project te voltooien. Behoorlijk zot, toch?

 

4. Zet een mobiele of persoonlijke hotspot op.

 

Soms (....oké, vrij vaak), is er geen Wi-fi op de bouwplaats. In die gevallen kan het erg handig zijn om jouw mobiele dataverbinding als hotspot te gebruiken en deze te delen met al jouw andere apparaten. Ook jouw collega's kunnen zich aansluiten! Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je op jouw iPad of laptop toegang wilt hebben tot het internet en dat je een iPhone bij je hebt met een mobiele verbinding. Je kan met je telefoon een hotspot instellen die vervolgens in de beschikbare Wi-fi-verbindingen op andere apparaten, zoals je iPad, je laptop, enz. zal verschijnen.

 

Enkele dingen om in gedachten te houden bij het delen van jouw datanetwerk via hotspot:

 

 • Laad je telefoon of tablet op terwijl je dit doet. Het gebruik van je mobiele data en het tegelijkertijd uitzenden van een hotspot kost veel batterijvermogen.
 • Bedenk dat veel mobiel dataverbruik een serieuze mobiele rekening kan opleveren. Als je 20 mensen een dag lang gebruik laat maken van jouw hotspot, dan heb je uiteindelijk een enorme hoeveelheid data verbruikt. Zorg ervoor dat je de prijsstelling van jouw plan kent voordat je aan de slag gaat!
 • Bescherm een Wi-fi-hotspot altijd met een sterk wachtwoord wanneer je hem instelt. Je wil niet dat vreemden verbinding maken met jouw netwerk.

 

5. Gebruik de juiste apps.

 

Er zijn apps en software om vrijwel elke saaie, vervelende handmatige taak te automatiseren: constructieberekeningen, metingen, veldrapporten en checklijsten, PDF-annotaties, tijdsregistratie, facturatie, kostenbeheer, schetsen... noem maar op, er is er een app voor. Neem bijvoorbeeld het opstellen van een rapport of een inspectie ter plaatse. (Deze functies zijn wat we het beste kennen, want ArchiSnapper is er speciaal voor gebouwd!)

 

Je staat natuurlijk vrij om vast te houden aan de oude pen-en-papier methode die je gewoon bent. Maar als je een tablet of smartphone hebt, zou het ronduit contraproductief zijn om 90% van de veldrapporteringstaken niet te automatiseren met een app of een software.

 

Natuurlijk kost het een investering van tijd en moeite om over te schakelen naar een nieuwe manier van werken met een nieuw stuk software. Maar vergeet niet, als je deze nieuwe techniek eenmaal hebt geïmplementeerd, win je die tijd terug en creëer je nog meer! Je wint het terug, week na week, maand na maand, jaar na jaar, net als de samengestelde rente. Klinkt als een goede investering voor mij!

 

Denk eens na over de top vijf van meest tijdrovende en repetitieve activiteiten die je wekelijks doet, en neem even de tijd om te kijken of er apps zijn die deze activiteiten kunnen versnellen of automatiseren. Het kost je minder dan een uur om een lijst van apps samen te stellen en te downloaden, dus doe het gewoon, en bedank me later! ;)

 

Psst-behoefte wat hulp nodig om te beginnen? Zorg ervoor dat je deze lijst met de beste apps voor architecten en aannemers bekijkt.

 

6. Gebruik de Apple Pencil.

 

De Apple Pencil is in principe een pen waarmee je gemakkelijk op je iPad kunt schrijven, tekenen, schetsen of notities maken. Je kan een notitie- of schrijftoepassing gebruiken en schrijven zoals je dat met een pen zou doen. Het potlood is zeer nauwkeurig en gevoelig. Je zal verbaasd zijn over hoe goed het werkt, geloof me.

 

Je kan ook een foto of document scannen, of gewoon een foto maken en er dan direct op gaan schrijven of tekenen. Er zijn veel mogelijkheden om de dikte van de penpunt, kleur, textuur, etc. te veranderen. Er zijn ook mogelijkheden om perfect rechte lijnen te maken en de hoeken nauwkeurig aan te passen.

 

Voor het maken van notities raden we de Notability-app aan in plaats van de Notes-app die vooraf op je iPad is geïnstalleerd, omdat deze app meer functies en nauwkeurigheid biedt.

 

U kan de papierstijl ook eenvoudig aanpassen. En je kan figuren tekenen in een ruim apart venster.

 

Beetje bij beetje zien we ook de eerste goede programma's voor handschriftherkenning voor iPad. Deze apps kunnen je pennenkrabbels vertalen naar echte digitale tekst. MyScript Nebo is een goed voorbeeld. Het is alsof je een e-mail schrijft met je pen!

 

7. Splits het scherm op.

 

Je zou de split-screen functionaliteit onderdeel moeten maken van jouw workflow. Het stelt je in staat om twee of meer apps tegelijkertijd te bekijken en te gebruiken!

 

Stel dat je ter plaatse bent en je wilt een aantal foto's die je net hebt genomen naar een klant sturen. Maar tegelijkertijd moet je een document controleren met de informatie die je in de e-mail moet opnemen.

 

Met de split-screen optie is het perfect mogelijk om dat te doen zonder deze twee apps steeds opnieuw te openen en te sluiten.

 

8. Haal het meeste uit de hoogwaardige Apple camera.

 

De bouwsector is een visuele sector en dat wordt steeds meer het geval. Foto's en video's zijn belangrijk! Niemand leest een pagina vol tekst, maar iedereen zal een foto met een aantekening bekijken.

 

Jouw iPhone en iPad zijn fantastische apparaten voor het maken van foto's van hoge kwaliteit. Je hoeft maar een paar kleine trucjes te weten om er het meeste uit te halen.

 

De volgende opties kunnen bijvoorbeeld nuttig zijn wanneer u op locatie bent:

 

Stel de focus en belichting in (en vergrendel het):

 • Als je een foto maakt met de iOS-camera-app, kun je met je vinger op de foto tikken om de scherpstelling in te stellen.
 • Tik en houd de belichtingsknop die ernaast verschijnt, die eruit ziet als een miniatuurzon, ingedrukt. Je ziet nu een schuifbalk waarmee je de belichting kunt aanpassen.
 • Het is ook mogelijk om je scherpstelling en belichting te vergrendelen door op de scherpstelzone te tikken en deze vast te houden totdat je een AE/AF-vergrendelingsbanner boven aan het scherm ziet verschijnen.

 

HDR, of High Dynamic Range: Door op HDR te tikken, maakt jouw apparaat meerdere foto's bij verschillende belichtingen en combineert deze automatisch tot één enkele, mooi verlichte foto. Fluitje van een cent.

 

Het is zeker de moeite waard om deze eenvoudige tips uit te proberen, aangezien ze de kwaliteit van jouw foto's enorm kunnen verbeteren.

 

En zelfs als je foto's er niet perfect uitkomen, kan je ze bewerken. Als je een foto wilt bewerken (bijsnijden, draaien, schetsen, automatisch verbeteren of licht-/kleuraanpassingen maken) nadat je de foto hebt gemaakt, open je de fotoapp en tik je op ‘Bewerken’.

 

9. Documenten scannen, bewerken en ondertekenen.

 

Het gebruik van jouw camera beperkt zich niet tot het maken van foto's en het maken van video-opnamen. Je kunt jouw iPad of iPhone daadwerkelijk als scanner gebruiken! Dit maakt het eenvoudig om bonnen, visitekaartjes en andere belangrijke documenten om te zetten in PDF-bestanden. De documentscanner zit in de Notes-app op jouw iPad (beschikbaar in iOS 11 en hoger). Met slechts een paar tikjes heb je een solide gescand document klaar om te markeren, te converteren naar PDF en te delen met andere apps.

 

Open de Notes-app op je iPhone of iPad.

Maak een nieuwe notitie...

Tik op de knop "Meer" net boven het toetsenbord-(+)-symbool.

Tik op "Scan Document".

 

Nu zou de scanner automatisch moeten scannen. Als dit niet het geval is, tik je op de ontspanknop om het document handmatig te scannen.

 

Bij het scannen van het document is het belangrijk om te wachten tot de woorden in beeld komen. De camera op de iPad past zich automatisch aan totdat de tekst op de pagina leesbaar is.

 

Als je klaar bent, kan je het document opslaan als een nieuwe notitie in de notitie-applicatie. Als je het wil bewerken of als PDF wil opslaan, ga je gewoon naar de knop 'Delen' in de nieuwe notitie en kiest je 'Markeren' of 'PDF maken'. Met de Markup-functionaliteit kunt u ook tekst en handtekeningen toevoegen. Leuk, toch? Dus ja, jouw iPad kan ook onderweg als scanner fungeren!

 

10. Gebruik Waze of Google Maps.

 

Deze tip heeft niet alleen betrekking op de bouwsector. Waze of Google Maps zijn apps met een actieve dataverbinding die je moet hebben om druk verkeer te vermijden. Dat is vooral voor architecten, aannemers en bouwkundigen, die vaak onderweg zijn.

 

Als u niet bekend bent met Waze, laat het ons je dan even voorstellen. Het is een gratis sociale navigatie-app die je veel tijd bespaart in het verkeer. Waze gebruikt gebruikersfeedback, zoals vermeldingen van files, politie-locaties en wegblokkades, om betere routes voor je volgende reis te krijgen. Zonder te overdrijven heeft Waze mij uren, zo niet dagen of weken, tijd bespaard die ik anders achter het stuur verloor.

 

Want is er echt iets onproductiever, frustrerender en nuttelozer dan vastzitten in het verkeer? Wetende dat tijd je meest waardevolle bezit is, is het bijna fysiek pijnlijk om in een auto opgesloten te zitten in het midden van een grote verkeersopstopping. Naast de verloren tijd is het ook gewoon irritant. Verkeersopstoppingen zijn even erg voor je hersenen als voor je bedrijf.

 

Naast het besparen van tijd, kan Waze jou ook een boete of drie besparen dankzij de waarschuwingen die het geeft wanneer je een flitscamera of een politieauto nadert. Maar je rijdt toch al volgens de snelheidslimiet, toch? ;)

 

11. Last but not least: maak een back-up van uw iPad!

 

Als er één ding is waar ik vroeger steeds nachtmerries over had, dan was het wel dat ik mijn digitale documenten vergat op te slaan en zo mijn digitale documenten verloor toen ik de volgende dag een taak op school moest afgeven!

 

Je iPad en iPhone bevatten ook veel gegevens die je niet wilt verliezen, zoals foto's, video's, notities, site-rapporten en meer.

 

Gelukkig hebben deze apparaten een eenvoudig hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je nooit, maar dan ook nooit, een van die waardevolle gegevens verliest: automatische iPad-back-up via iCloud.

 

Het maken van een back-up van jouw informatie is een must voor iedereen die een iPad of iPhone voor bedrijven gebruikt, laat staan voor persoonlijke gebruikers.

 

Zo, dat is alles!

 

Elf manieren om tijd te besparen, elf manieren om het beste uit je investering in je telefoon of tablet te halen. Ik wed dat je niet wist hoeveel je eigenlijk met je iPad of iPhone kon doen! Is het niet verbazingwekkend? Wat een upgrade van uw apparaat, toch? Ik hoop dat je er hetzelfde over denkt. Vergeet niet: tijd is ons meest waardevolle bezit. Dus laten we investeren in slimmer werken - en dus de tijd nemen - om meer te leren over de technologie waarin we al geïnvesteerd hebben. Een beetje extra tijd nemen vandaag kan jou op de lange termijn tonnen tijd en geld besparen!

 

 

Bron:

http://blog.archisnapper.com/11-ways-to-make-your-iphone-or-ipad-your-best-construction-tool/

Reacties