Header - Digitale Werf

iPad-As-A-Service

06/12/2018 - Hans Tjolle

Je merkt het misschien zelf: iPads hebben onze manier van werken en communiceren op enkele jaren tijd enorm gewijzigd. De devices en de nodige cloud-software bieden je dan ook veel voordelen. Zo kan jij, werkzaam in de bouwsector, nog meer profiteren van al die voordelen. 
 
Serieus? Ja, serieus. Want zoals je weet, is er in de bouwsector de nodige afwisseling en interactie tussen activiteiten op de werf en op kantoor. Een voorbeeld: je spreekt met verschillende partijen af op de werf om de plannen te doorlopen. Allicht gebruik je hiervoor een papieren versie aangezien de plannen op kantoor gemaakt, gewijzigd en afgedrukt worden. De bergen papier terzijde, betekent dit ook dat aangepaste plannen niet altijd en onmiddellijk beschikbaar zijn: de wijzigingen moeten namelijk na een bespreking nog op kantoor doorgevoerd worden én moeten daarna terug beschikbaar gesteld worden voor alle betrokken partijen. 
Nogal een rompslomp he? Dus stel dat je het hele proces kan vereenvoudigen én versnellen? En dat dit eigenlijk heel eenvoudig kan door een iPad te gebruiken waarop je de plannen digitaal kan raadplegen, aanpassen en delen? Zo kan je op de werf en tijdens de bespreking onmiddellijk notities nemen en de nodige schetsen op de plannen uittekeken. Via de cloud en automatische synchronisatie tussen desktop, tablet en mobile deel je de aangepaste plannen onmiddellijk met de nodige mensen. 
 
Geef toe, klinkt goed toch? Want waar computers nogal onpraktisch zijn om op een werf te hanteren en een beperkte batterijduur hebben, zijn iPads hier uitermate geschikt voor: ze zijn licht, liggen goed in de hand en hebben een lange batterijduur. Je kan er bovendien foto’s, stemopnames en aantekeningen mee maken. Ook schetsen zijn dankzij de Apple Pencil geen enkel probleem. Je hoeft trouwens ook niet bang te zijn als je iPad eens kennis maakt met de grond, that is als je een speciaal ontworpen beschermingshoes voor je iPad hebt natuurlijk. 
Met een iPad bespaar je dus heel wat tijd én administratie. Dan heb je enkel nog de juiste apps nodig waarmee je jouw werk kan uitvoeren. Neem daarom een kijkje op www.digitalewerf.be, waar we de beste apps voor bouwprofessionals voor jou hebben opgelijst. 
 
Met onze iPad-as-a-service verzamelden we trouwens alle diensten om het jouw bedrijf makkelijker te maken om iPads op een professionele manier te gebruiken:
  • Een stof- en vochtbestendige hoes voor jouw iPad die jouw toestel trouwens ook tegen vallen beschermt
  • Een verzekering tegen ongeval en diefstal, inclusief een next-business-day omruilservice
  • Het volledige MDM-beheer van jouw iPad(s) zodat alle applicaties en data beveiligd en bewaard worden. Denk maar aan de komende GDPR-wetgeving!
  • Een vast bedrag per maand waarin alle diensten én hardware zijn inbegrepen. Een investering vooraf is dus niet nodig
  • Onafhankelijk advies over de beste apps binnen de Belgische bouwsector
  • Een eigen professionele supportdienst waarmee we je bijstaan bij het beheer van jouw iPads

Reacties